WEBLOG
Welkom in de wereld van TOPdesk
  • Who’s the Boss? Bij Support: Everdien

Wendy van Slooten 11 December 2017

Who’s the Boss? Bij Support: Everdien

Als je geïnteresseerd bent in werken bij TOPdesk, dan is het van belang om ons alvast zo goed mogelijk te leren kennen. Je wilt een beeld krijgen van de bedrijfscultuur, de precieze baaninhoud van de vacature die je interessant lijkt, het product, de mensen die er werken … en wellicht ook wie jouw baas wordt. Of althans: welk plan heeft deze afdeling? En wie draagt dit plan uit? Vandaar een start met een serie artikelen in de categorie: Who’s the boss. We lichten hierin de afdelingshoofden van TOPdesk uit. Te beginnen bij de afdeling Support.

Everdien is afdelingshoofd van TOPdesk Support - wie is zij? Een interview.

Wie wordt straks mijn baas?
Bij Support: Everdien Kolk!

Everdien: “De baas?! Even voor de duidelijkheid: ik word niet je baas. Je blijft zelf baas. Ik ben afdelingshoofd van Support en voel me verantwoordelijk voor het werkplezier van de mensen. Ik vind het belangrijk dat wat we met de afdeling doen, bijdraagt aan het ideaal dat we met TOPdesk proberen te bereiken. En dat zie je wel terug in hoe we gaan samenwerken. Als je bij Support werkt dan verwacht ik dat jij met je team je best doet voor onze klanten en collega’s; dat is de basis. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je voor ogen houdt dat je niet voor de afdeling Support werkt, maar voor het bedrijf TOPdesk. We zijn allemaal TOPdesk. Hoe je dat als team doet? Dat staat vrij. Ik word heel enthousiast als teams iets nieuws uitproberen, daarvan leren en iets slimmer maken. Als het toegevoegde waarde geeft aan de klant of het werkplezier verhoogt, of beide (nog beter!), dan is dát waar we het voor doen.”  

Wie is Everdien Kolk?

“Ik heb Technische Wiskunde gestudeerd aan de TU Delft. Na mijn afstuderen ben ik bij TOPdesk gaan werken als servicemanagement-consultant en heb veel internationale ervaring opgedaan. Je kunt ook mijn linkedinprofiel lezen, dan krijg je een beeld van de verschillende functies die ik bij TOPdesk Nederland en TOPdesk UK heb gehad.”

Wat haal je daar niet uit, uit linkedin? “Bijvoorbeeld dat ik op de middelbare school al een bijbaan had in een boekenwinkel waar ik bezig was met mensen helpen, klantcontact. Het vertrouwen dat ik daar kreeg van de eigenaar om die winkel met enige regelmaat te runnen was enorm. Dat was echt leerzaam en heeft mijn beeld gesterkt dat werkplezier vergroot naarmate je zelf meer verantwoordelijkheid naar je toe trekt. Vrijheid in je werk krijg je als je verantwoordelijkheid neemt en dingen voor mekaar krijgt. Dat is ook de basis die ik in mijn huidige baan uitdraag.”

Wat voor een manager ben jij?

“Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet als een manager. Ik volg mijn intuïtie. Drie dagen nadat ik gehoord had dat ik afdelingshoofd werd was er een kennisdag waar mijn collega’s van Support graag mijn plannen wilden horen. Ik had nog geen exacte antwoorden. Ik wist wel wat ik belangrijk vind en dat heb ik uitgelegd. Dit zijn ze:

1. Vrijheid die niet doorslaat in vrijblijvendheid.
2. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid.
3. Onderlinge openheid en eerlijkheid.

Daarna heb ik de tijd genomen om iedereen te spreken en na te denken over hoe we met Support progressie kunnen maken op deze punten. Het eerste resultaat is dat we binnen Support van werken-als-een-grote-afdeling zijn gegaan naar samenwerken in vier kleinere teams. Het is echt gaaf om te zien dat de teams zelfsturend zijn, dat ze allemaal hun eigen teamcultuur ontwikkelen en andere voorkeuren ontwikkelen in hoe ze de dingen voor elkaar krijgen. Zelf blijf ik betrokken bij alle teams en wissel ik elke dag van plek.”

Welke ontwikkelingsrichting lijkt jou het meest interessant voor Support?

“Sectorgerichte dienstverlening, waarbij ieder team zich richt op een klantengroep. Daarmee sluiten we aan bij een grootschaliger ontwikkeling binnen TOPdesk: samenwerken en kennis vergaren in multidisciplinaire teams met Sales, Consultancy en Support ten behoeve van de kwaliteit van dienstverlening. Mij lijkt het interessant om vol leergierigheid en experimenten in deze trend te stappen. Dan kijken we wel wat werkt en niet werkt: de agile gedachte. Ik laat me graag verrassen.”

Heb je vacatures bij Support?

“Ja, zeker! Met drie verschillende vacatures bij Support (productspecialist, technisch product consultant en technisch specialist) proberen we je te laten zien hoe breed ons vak is en wat je allemaal kunt doen als je bij onze afdeling start. De basis voor alle vacatures bij Support is softwarepuzzels oplossen en goed doordachte behulpzaamheid aan klanten en collega's. Mensen helpen kan namelijk ook betekenen dat je nee zegt terwijl je weet dat iemand hoopt op een ja. Dat hoort erbij en het is fijn als je je daar comfortabel bij voelt.”

Waar ben je het meest benieuwd naar als je iemand leert kennen in een sollicitatiegesprek? “Als jij geïnteresseerd bent in Support wil ik natuurlijk weten waarom: wat spreekt jou aan? Wat wil je leren? Ook ben ik benieuwd of je graag initiatief neemt en, als je dat doet, hoe je dan de dingen voor elkaar krijgt. Als je enthousiast bent over Support en TOPdesk, dan maak ik graag kennis met je!”

 


Wil je ons beter leren kennen?

Popular posts

Speld in de hooiberg bij Support
18 January 2018  •  Wendy van Slooten

Hoe organiseren wij kennisbeheer bij Support? Met KCS.
04 January 2018  •  Wendy van Slooten

TechTeam uitgelicht! Deel 3: de scheikundige en de marketeer
15 December 2017  •  Wendy van Slooten

Who’s the Boss? Bij Support: Everdien
11 December 2017  •  Wendy van Slooten

These software developers build the next Dutch TOPdesk office in Tilburg.
07 December 2017  •  Anna Afoichini

API’s als oplossing tegen 'feedback overload'
31 October 2017  •  Wendy van Slooten

TechTeam uitgelicht! Deel 1: de (bijna) filosoof en de Doctor in de informatica.
17 October 2017  •  Wendy van Slooten

Het TechTeam van Support
12 October 2017  •  Wendy van Slooten

Wat we je niet vertellen in een sollicitatiegesprek
22 September 2017  •  Wendy van Slooten

Het TOPdesk DNA om mensen te helpen
21 September 2017  •  Nienke van den Berg

Service Management voor dummies
19 September 2017  •  Martijn Meeder

Een baan zonder functieomschrijving?!
21 August 2017  •  Rob Haaring

Als je STAR begrijpt, wordt solliciteren een stuk leuker
22 May 2017  •  Wendy van Slooten

“Apekooien” at Development (10% time)
20 September 2016  • 

Test Team ≠ Testing Community
07 March 2016  •  Lisanne van der Kaaij

Een jaarvergadering klinkt saai, toch?
01 February 2016  •  Wendy van Slooten

TOPdesk derde in Beste Werkgevers Onderzoek 2015
09 December 2015  •  Wendy van Slooten

A day as a TOPdesk developer
13 July 2015  • 

Challenges in developing service management software
02 March 2015  •  Corina Stratan

Sharing knowledge at International Development Meeting
09 February 2015  •  Anna Afoichini